ЗМІСТ ТРАНСФОРМАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ В ЕКОНОМІЧНИХ СИСТЕМАХ - Барановський , Олександр (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Критично проаналізовані еволюція і стан досліджень та підходи дослідників до визначення сутності трансформації та трансформаційних процесів. Наголошено на логічно незавершених положеннях теорії економічної трансформації. Наведено авторське бачення предметної спрямованості досліджень трансформаційних процесів в економічних системах. Представлені відмінності тлумачення трансформацій у різних теоріях і наукових течіях. Розглянуто складові та рівні перебігу трансформаційних процесів.