ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ХІМІЧНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ В РИНКОВИХ УМОВАХ - Хохлова, Олександра (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Проведено аналіз сучасного стану і тенденцій розвитку хімічної галузі промисловості в Україні та інших країнах. Охарактеризовано загальну структуру сучасної вітчизняної хімічної галузі, яка представлена як старими великими підприємствами, що скорочують виробничі потужності, так і новими малими та мікропідприємствами, переважна більшість яких реалізує окремі стадії виробництва хімічної продукції, використовуючи напівфабрикати закордонних виробників. Зроблено висновок про необхідність орієнтації вітчизняної хімічної галузі на розвиток малого підприємництва і про важливу роль системи вищої технічної освіти в забезпеченні цього напряму відродження хімічної галузі кваліфікованими інженерними кадрами.