ВПЛИВ ВАЛЮТНОЇ ЛІБЕРАЛІЗАЦІЇ НА ВОЛАТИЛЬНІСТЬ ВАЛЮТНОГО КУРСУ В УКРАЇНІ - Кліщук , Ольга (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Розглянуто питання впливу валютної лібералізації в Україні, що посилилася за останній рік, на волатильність курсоутворення гривні. Такі дії регулятора були одними з кроків реалізації політики інфляційного таргетування і заходом, який сприяв досягненню цілей цінової стабільності, у тому числі й валютної. Наведено аргументи стосовно позитивного і негативного впливу валютної лібералізації за допомогою векторно-авторегресійного моделювання монетарного трансмісійного механізму для двох модифікацій моделей, одна з яких ураховує вплив інтервенцій на валютний курс та облікову ставку.