ВПЛИВ ІНТЕЛЕКТУАЛІЗАЦІЇ НА СИСТЕМУ УПРАВЛІННЯ В ДІЯЛЬНОСТІ ПУБЛІЧНОЇ СЛУЖБИ В УМОВАХ СУСПІЛЬСТВА 5.0 - Криштанович, Мирослав (Socio-economic relations in the digital society, 2024)
Метою дослідження є характеристика впливу інтелектуалізації на систему управління в діяльності публічної служби в умовах суспільства 5.0. Основним завданням цієї праці є визначення факторів інтелектуалізації, які суттєво впливають на ефективність управлінських процесів у публічній службі. Досліджено сутність інтелектуалізації та системи управління в діяльності публічної служби, а також проведено аналіз ієрархій упорядкування для визначення ключових чинників. Використано метод ієрархічного аналізу. Встановлено, що інтелектуалізація сприяє оптимізації управлінських рішень через упровадження сучасних інформаційних технологій, підвищення кваліфікації працівників та автоматизацію рутинних процесів. Охарактеризовано вплив інтелектуалізації на підвищення прозорості, гнучкості та адаптивності управлінських структур у публічній службі. Підкреслено необхідність інтеграції інноваційних підходів до управління для забезпечення ефективної діяльності публічної служби в умовах швидкоплинних змін суспільства 5.0. Доведено, що впровадження інтелектуалізованих систем управління сприяє підвищенню якості надання публічних послуг, забезпечуючи кращу взаємодію між державними установами та громадянами.