ПРОДУКТИВНІСТЬ ПРАЦІ В УКРАЇНІ: МОТИВАЦІЙНИЙ АСПЕКТ - Кочума, Інна (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Аналізуються динаміка та основні чинники продуктивності праці в Україні. Досліджуються причини самовідтворення низьких стимулів до її підвищення як на рівні держави, так і на рівні окремих роботодавців та найманих працівників. Пропонуються зміни у вітчизняному інституційному середовищі як основної передумови формування мотиваційного механізму підвищення ефективності використання робочої сили.