ІНДИКАТОРИ БОРГОВОЇ БЕЗПЕКИ БАНКІВСЬКОГО СЕКТОРУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ - Cоловаров, Андрій (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Досліджено підходи до оцінки рівня боргової безпеки банківського сектору національної економіки. Обґрунтовано необхідність дотримання боргової безпеки банківського сектору. Охарактеризовано методи, за допомогою яких здійснюється оцінка рівня боргової безпеки. Зазначено про доцільність визначення порогових значень індикаторів боргової безпеки банківського сектору за допомогою раціонування. Аналізуються погляди дослідників на перелік індикаторів боргової безпеки банківського сектору та емпіричні дослідження з цієї проблематики, проведені в зарубіжних країнах, а також негативні наслідки недотримання порогових значень індикативних показників. Ідеться про раннє попередження прийдешніх системних банківських криз. Наведено авторське бачення індикаторів боргової безпеки банківського сектору національної економіки. Наголошено на доцільності при оцінці рівня боргової безпеки банківського сектору враховувати масштаб негативних наслідків невкладання його в порогові значення.