ЗАСТОСУВАННЯ ERP-СИСТЕМ У ФАНДРЕЙЗИНГУ ВИЩОЇ ШКОЛИ - Ноздріна, Лариса; Критович , Олена (Socio-economic relations in the digital society, 2022)
У статті описані теоретико-методичні підходи до діджиталізації фандрейзингової діяльності вищої школи за допомогою ERP-систем. Розглянуто сутність фандрейзингу та його особливості у вищих навчальних закладах в умовах діджиталізації. Описано засади використання ERP-систем як інструмента діджиталізації фандрейзингу. Доведено, що для фінансової автономії вищого навчального закладу необхідно здійснювати фандрейзингову діяльність для забезпечення конкурентоспроможності на ринку освітніх послуг. У статті запропоновано підходи до використання сучасної ERP-системи BJet у відділі фандрейзингу Університету банківської справи під час реалізації проєкту Veteran Start-Up Education. До основних переваг ERP-системи Bjet віднесено: Керування 24/7; Комплексне рішення; Зручний інтерфейс; Використання шаблонів; Розділення доступів; Швидке відновлення даних; Взаємодію з іншими системами; Адаптивну вартість; Швидку інтеграцію; Бібліотеку із 400 модулів. Особливостями використання Bjet є збереження великих обсягів інформації про студентів, викладачів, розклади, екзамени та інші дані в єдиній системі; поглиблена аналітика за допомогою дашбордів, забезпечення комунікацій зі всіма стейкхолдерами проєктів тощо. Така інтеграція сприяє автоматизації, зменшує дублювання даних, а також дозволяє учасникам та тренерам взаємодіяти одне з одним і таким чином полегшити процеси планування та управління проєктом у відділі фандрейзингу закладу вищої освіти.Реалізацію проєкту «Veteran Start-up Education» в ERP-системі Bjet запропоновано здійснювати за допомогою програмного рішення OpenEduCat, розробленого для закладів освіти. Також виконання проєкту в системі Bjet включає створення: 1) бази студентів і тренерів проєкту; 2) розкладів навчальних тренінгів; 3) завдань для самостійного опрацювання та практичних тренувань; 4) заповнення витрат проєкту; 5) формування звітності та дашбордів. Після створення графіка з кожного навчального модуля формується готовий розклад у вигляді канбан-дошки.