ОСОБЛИВОСТІ ВПЛИВУ ІНТЕРНЕТ-МЕДІА НА ІНФОРМАЦІЙНУ ЕКОНОМІКУ - Ноздріна, Лариса; Височанська, Каріна (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Описано, що на сучасному етапі стрімкий розвиток інформаційно-телекомунікаційних технологій (ІКТ) спричинив зростання ролі інформації та знання в усіх сферах людської діяльності. Зазначено, що в сучасній інформаційній економіці інформація ототожнюється з товарною продукцією і завдяки провідній ролі ІКТ впливає на економічний розвиток країни. Проаналізовано, що інформаційна діяльність в суспільстві належить до «індустрії знань», яка охоплює і сектор мас-медіа, які, зокрема, представлені в Інтернеті. Вивчено сучасні тенденцій розвитку інформаційної економіки за допомогою реалізації проекту дослідження впливу Інтернет-медіа на її розвиток в Україні. За допомогою хмарного сервісу Google Form проведено анкетування користувачів Інтернет-медіа, на підставі якого порівняно сучасний стан україно- та польськомовних ринків. За результатами проекту було визначено: найбільш інформативні канали онлайн-ресурсів на українському і польському ринках; масовість використання Інтернет-джерел у веденні господарської діяльності; залежності між віком, статусом, місцем проживання досліджуваних та їхнім ставлення до Інтернет-ресурсів; вплив інформації з Інтернет-медіа на: 1) імідж, рентабельність компанії, попит на її товари і послуги; 2) розвиток новітніх технологій; 3) політичну, соціальну та бізнес-ситуацію у країні; 4) міжнародну бізнес-співпрацю.