МЕТОДИКА АНАЛІЗУ СТРУКТУРИ КАПІТАЛУ ТА ЇЇ ВПЛИВУ НА ПРИБУТКОВІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА (НА ПРИКЛАДІ ПАТ «САН ІнБев УКРАЇНА») - Шубіна , Світлана; Іщенко , Тетяна; Іщенко , Катерина; Мірошник, Олексій (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Розглянуто і запропоновано методику аналізу структури капіталу та її впливу на прибутковість підприємства з урахуванням невизначеності та ризику на прикладі ПАТ «САН ІнБев Україна»; подано оцінку системи фінансових показників, що впливають на прибутковість суб’єкта господарювання; проведено аналіз імовірності банкрутства підприємства за допомогою 5-факторної Z-моделі Альтмана; обґрунтовано взаємозв’язок між фінансовим левериджем і ризиком підприємства; cпрогнозовано вплив фінансового левериджу на прибутковість підприємства за різними варіантами структури капіталу; виділено найбільш оптимальний варіант структури капіталу ПАТ «САН ІнБев Україна»; висвітлено головні напрями стратегічної політики структури капіталу в системі управління прибутковістю суб’єкта господарювання.