КОНЦЕПТУАЛЬНА МОДЕЛЬ ОРГАНІЗАЦІЇ СИСТЕМИ ФІНАНСОВОГО КОНТРОЛІНГУ НА ПІДПРИЄМСТВІ - Боярко , Ірина; Гриценко , Лариса; Рябенков , Олексій (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Виділено наукові підходи до визначення сутності поняття «контролінг», узагальнено наукові погляди на розуміння його економічного змісту. Обґрунтовано необхідність розподілу об’єктів контролінгу для підприємств за різними методами організації фінансів. Наведено порівняльну характеристику оперативної i стратегічної компонент контролінгу. Запропоновано авторське трактування поняття «фінансовий контролінг ». Досліджено доцільність розроблення і впровадження концептуальної моделі організації системи фінансового контролінгу підприємства.