УДОСКОНАЛЕННЯ ІНСТРУМЕНТІВ РЕГУЛЮВАННЯ ЛІКВІДНОСТІ БАНКІВ УКРАЇНИ - Чібісова , Вікторія (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Доведено важливість ліквідності банків для досягнення ефективності діяльності банківської системи країни. Визначено основні інструменти регулювання ліквідності банків на мікро- та макрорівні. Проведено комплексний аналіз інструментів регулювання, включаючи особливості їх використання, переваги і недоліки. Запропоновано напрями вдосконалення інструментів регулювання ліквідності (використання коефіцієнтів ліквідності Базеля ІІІ і динамічного нормативу ліквідності).