ЧИННИКИ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ БАНКІВ - Лісняк , Андрій (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Розглядаються питання фінансової безпеки в контексті ідентифікації чинників фінансової безпеки банків. Визначено зміст понять «чинники фінансової безпеки» і «загрози фінансовій безпеці» та акцентовано увагу на відмінності цих понять. Дослідження загроз фінансовій безпеці банку обумовило необхідність уточнення їх класифікації. Запропоновано здійснювати класифікацію загроз фінансовій безпеці банку за такими класифікаційними ознаками, як джерело виникнення, ступінь негативного впливу наслідків реалізації загрози, форма збитку, тривалість дії загрози, можливість здійснення загрози.