ВПЛИВ ГЛОБАЛІЗАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ НА ТРАНСНАЦІОНАЛІЗАЦІЮ БАНКІВСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Момот , Олександр (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Розкрито зміст глобалізаційних процесів у фінансовій сфері. Висвітлено як позитивні, так і негативні наслідки фінансової глобалізації для національних банківських систем. Зіставлено інтерналізаційну та еклектичну парадигми створення транснаціональних корпорацій. Виявлено тенденції розвитку банківського сектору в умовах глобалізаційних процесів. Показано діалектичну єдність і протиріччя інтересів глобальних господарських суб’єктів і держав. Дано оцінку впливу процесів транснаціоналізації банківського капіталу на національні банківські системи.