ІНТЕГРАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ В УКРАЇНІ ТА ЇХНІЙ ВПЛИВ НА РОЗВИТОК МІЖНАРОДНОГО БІЗНЕСУ - Домашенко, Марина; Мусієнко , Оксана (Socio-economic relations in the digital society, 2023)
Тема інтеграційних процесів в Україні та їхнього впливу на розвиток міжнародного бізнесу є важливою й актуальною в контексті економічного розвитку країни. Інтеграція України зі світовими економічними структурами, такими як Європейський Союз та інші регіональні блоки, відкриває нові можливості для міжнародного бізнесу й має значний вплив на розвиток економіки країни. Вступ України до Європейського Союзу та підписання регіональних угод сприятимуть збільшенню торговельних зв'язків і співробітництва з іншими країнами. Це стимулює зростання експорту та залучення іноземних інвестицій, а також сприяє передачі передового досвіду й технологій. Міжнародні компанії мають можливість розширити свою діяльність на українському ринку й використовувати його потенціал. Проте інтеграція також ставить перед українськими компаніями виклики, пов'язані з конкуренцією на зовнішньому ринку та необхідністю вдосконалення виробничих процесів і якості продукції. Для успішного розвитку міжнародного бізнесу важливо залучати іноземних партнерів, упроваджувати інноваційні технології, підвищувати кваліфікацію працівників та розвивати ефективну логістику. Отже, інтеграційні процеси в Україні мають значний вплив на розвиток міжнародного бізнесу, створюють нові можливості для підприємств, сприяють залученню іноземних інвестицій та передачі передового досвіду. Проте успішне управління цими процесами вимагає ефективних стратегій, адаптації до міжнародних стандартів та постійного вдосконалення конкурентоспроможності українського бізнесу. У статті показане дослідження інтеграційних процесів в Україні та визначено їхній вплив на розвиток міжнародного бізнесу; розглянуто виклики й можливості інтеграційних процесів із розвитку міжнародного бізнесу в Україні.