РОЗВИТОК СВІТОВОГО РИНКУ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Хомутенко, Людмила; Панченко, Віталій (Socio-economic relations in the digital society, 2023)
У цій статті розглянуто розвиток інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), які складаються з інформаційних та комунікаційних засобів для збирання, оброблення й передачі даних. Досліджені особливості та структура ринку ІКТ, а також проаналізовано сучасні тенденції розвитку галузі. У статті також представлено обсяг витрат на ІКТ у світі й стратегічні технологічні тренди. Автори проаналізували зміну структури міжнародного виробництва, тенденції управління ІКТ та результати аналізу ринку ІКТ в різних країнах світу. Ринок інформаційно-комунікаційних технологій України проаналізовано з точки зору його розвитку з урахуванням макроекономічних показників та ринкової взаємодії. Надано рекомендації щодо подальшого розвитку ринку ІКТ в Україні з урахуванням стратегічних напрямів розвитку інформаційного суспільства.