КОНЦЕПЦІЯ ХОЛІСТИЧНОГО МАРКЕТИНГУ: ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ТА ОСОБЛИВОСТІ ПРАКТИЧНОГО ЗАСТОСУВАННЯ - Фісун, Юлія; Марчук, Валерія (Socio-economic relations in the digital society, 2023)
Ця стаття висвітлює тему використання концепції холістичного маркетингу в діяльності підприємства, яка складається з чотирьох основних елементів: внутрішній маркетинг, інтегрований маркетинг, маркетинг взаємовідносин та соціально відповідальний маркетинг. Розглянуто основні засади філософії концепції холістичного маркетингу, у результаті чого визначено, що філософія концепції холістичного маркетингу базується на спільній меті, скоординованій діяльності, інтегрованих діях. Виділено основні переваги використання холістичного маркетингу. Розглянуто приклади використання концепції й на українському, і на зарубіжному ринку. Серед українських підприємств і організацій, які використовують холістичний маркетинг, є органи виконавчої влади, підприємства, що працюють і на онлайн, і на офлайн-ринках. Визначено актуальність та доцільність застосування концепції холістичного маркетингу під час воєнного стану малим та великим бізнесом. Визначено, що повномасштабне вторгнення російського агресора на частину території України суттєво вплинуло на спроможність українського бізнесу використовувати у своїй діяльності комплекс цілісного маркетингу. Установлено, що досвід використання концепції холістичного маркетингу мають і вітчизняні, і закордонні підприємства.