ПРОЦЕСНО-ПОТОКОВИЙ ПІДХІД ДО РОЗКРИТТЯ ФІНАНСОВОЇ СТАБІЛЬНОСТІ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ - Кузнєцова, Анжела; Погореленко, Наталія (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
На основі дослідження змісту та аналізу зв’язків між основними складовими категоріального апарату процесного і потокового підходів: визначено первинний характер процесів щодо потоків; проведено співвідношення понять «грошові потоки» і «фінансові потоки», що дозволило конкретизувати термінологію процесно-потокового підходу. Необхідність створення методичного підґрунтя для оцінювання і розроблення інструментарію забезпечення фінансової стабільності банківської системи зумовила доцільність узагальнення та узгодженого поєднання принципів процесного і потокового підходів. Щодо значущості та можливості їх адаптації до розуміння фінансової стабільності банківської системи на основі процесно-потокового підходу найбільш важливими визначено принципи мінімізації ризиків, динамізму, адаптивності, каузальності, структуризації, збалансованості, орієнтації на досягнення результату та забезпечення ефективності.